Skip to main content

Добре дошли в Център за детско и личностно развитие ЕлЕВАл.

Немски език за деца

Най-доброто, което може да направи всеки родител е да инвестира в бъдещето на своeто дете.

“ Учим немски, за да се забавляваме и се забавляваме, като учим немски език ”

Изучаването на немски език в нашия езиков център в Перник е различно, защото за нас е важно обучаващите се да се забавляват и неусетно да трупат и надграждат своите знания в условията на приятна и наситена с емоции атмосфера. Неслучайно и нашето мото е: „Учим немски, за да се забавляваме и се забавляваме, като учим немски език!“ В него е събрана цялата философия, която следваме – а именно, да осигурим един динамичен учебен процес и да разпалим във възможно най-голяма степен желанието за усвояване на все повече и все по-задълбочени познания у тези, които са ни се доверили.

При нас усвояването на немски език протича като един съвсем естествен и изключително забавен процес. Благодарение на професионалния подход на преподавателите, децата ясно осъзнават колко много възможности отваря пред тях познанието и дават всичко от себе си, за да постигнат възможно най-добрите резултати.

Мотивацията е от ключово значение при всяко обучение, а що се отнася до изучаването на немски език – може да се каже, че нейната сила е дори още по-голяма. Тя подпомага и улеснява процеса на натрупване на знания, зарежда с нови сили и е локомотивът, който движи развитието ни напред, по пътя към успеха.

В нашия езиков център в Перник залагаме на Валдорф метода, тъй като, според голяма част от педагозите, той е един от най-подходящите за обучение на деца и е напълно съобразен с етапите на тяхното развитие. Благодарение на този метод, особеностите на немския език се възприемат и заучават с лекота, а ролята на преподавателя е да приложат индивидуален подход към всеки отделен ученик и да го предразположат по начин, който ще му позволи да усвоява пълноценно преподаваните знания.

Курсове за деца 6+

Те са предназначени за деца от предучилищна възраст и първи клас, а обучението се провежда по учебната система HALLO ANNA NEU, в която главните герои и весели спътници в изучаването на езика са забавните кукли Бено и Ана.

Групите са малки – между 6 и 8 (максимум 10) души, което е от съществено значение за протичането на пълноценен учебен процес.

В първата част на учебната система се акцентира предимно върху уменията на децата да започнат произнасянето на първите си немски думички и да слушат с разбиране. Втората част вече ги запознава с немската азбука и постепенно се въвеждат първите граматически конструкции, а малчуганите започват да пишат и четат на немски език.

ЕлЕВАл предлага обучение, напълно съобразено с възрастовите особености на децата: залага се на повече движение, разнообразни игри и постоянни нови открития, които стимулират и поддържат жив интереса. Учебните занятия преминават много емоционално и под формата на огромно забавление – пеят се песни, играят се разнообразни обучителни игри, решават се интересни задачи.

Курсове за деца 8+

Те се провеждат по учебната система DAS ZAUBERBUCH.

В малка група, включваща между 6 и 8 (максимум 10) души, децата биват въведени внимателно и по един много забавен начин в света на немския език. Техни верни спътници са четиримата приятели Ник, Юлия, Марион, Ерик, заедно с мечето Берт, които не спират да ги подкрепят през целия процес на обучение. Голямо любопитство предизвикват интересните истории, които идват под една много обичана от децата форма – цветно илюстровани комикси. Те осигуряват широки възможности за приложение на различни ролеви игри, които, от своя страна, са изключително ефективни и помагат на децата да навлязат по-бързо в спецификата на езика. Съвсем съзнателно, обучението е структурирано така, че в него да се използват всички сетива – учениците играят, пеят, разказват, слушат, четат, пишат, разработват с ентусиазъм разнообразни проекти и така с лекота затвърждават своите знания и получават нови, още по-задълбочени такива, съотнасяйки всяка една учебна ситуация към своето ежедневие.

Курсове за ученици 10+

Провеждат се по учебната система DIE DEUTSCHPROFIS.

Обучението е на малки групи от 6 до 8 (максимум 10) души, като освен че активно овладяват особеностите на немския език, учениците биват паралелно подготвяни и за сертификатните изпити Goethe-Zertifikat A1 und A2: Fit in Deustch, Goethe-/ÖSD-Zertifikat B1, DSD I.

Техни спътници са героите Феликс, Мая, Лео и тяхното куче, а интересните ситуации следват една след друга. Темите са разнородни, поднесени по много увлекателен начин, което стимулира интереса и мотивира учениците да търсят и попиват все повече нови знания, които да приложат във всекидневието си. И при тази възрастова група акцентът отново е върху стимулиране на всяко едно от сетивата, а обучението се провежда отново игрово, чрез песни, стихотворения, ритмични упражнения и игри, съобразени с възрастта на децата. Урок след урок знанията стават все по-задълбочени и учениците започват да се изразяват все по-добре и с по-голяма лекота конструират своите фрази и изречения.

Системата покрива три нива, като бързият напредък включва всички необходими умения, свързани с лексиката и граматиката за подготовка за сертификатните изпити Goethe-Zertifikat A1 und A2: Fit in Deustch, Goethe-/ÖSD-Zertifikat B1, DSD I.

Курсове за ученици 12+

Провеждат се по учебната система LOGISH! NEU.

Групите са малки – между 6 и 8 (максимум 10) души. В обучението се отделя и специално внимание на подготовката за изпитите Fit in Deustch 1 und 2 и Zertifikat Deutsch für Jugendliche.

Всяка една от темите е напълно съобразена с възрастовите особености, като се залага предимно на учене чрез разнообразни диалози, разиграване на ролеви игри, работи се и по интересни проекти с висока образователна стойност. Граматичните умения се развиват паралелно с уменията за говорене. Резултатите се постигат бързо, а знанията остават трайно в паметта.

Курсове за ученици 14+

Провеждат се по учебната система ASPEKTE NEU. Работи се в малка група, до 8 участника.

Курсът затвърждава и надгражда вече придобитите добри познания по немски език на ниво В1, усвояват се новите граматични теми, продължава се развитието на уменията за слушане с разбиране, говорене, четене и писане. Учениците се подготвят за различните типове изпитни задачи на ниво В1 и В1+. В курса са включени изключително интересни проектни задачи, свързани с търсене и анализиране на информация на немски език.

Курсове за ученици 16+

Провеждат се по учебната система DIREKT ZWEI.

Работи се в малка група, до 8 души. В уроците са включени и задачи, подобни на тези за сертификатните изпити, което е от голяма полза, тъй като курсистите добиват по-ясна представа и развиват необходимите умения, за да се справят успешно с тях. Знанията се натрупват с лекота, по съвсем достъпен и много интригуващ начин, който стимулира интереса и засилва мотивацията. Набляга се на екипна работа по двойки или групи, ролеви игри и други модерни и доказано работещи практики.

Въпрос? Свържете се с нас

За нас е важно да бъдем гъвкави в услугите, които предлагаме и да отговорим на Вашите запитвания. Така, че не се колебайте и се свържете с нас на тел. 0898 502 600 и на имейл – hi@eleval-center.com. Ще ви отговорим възможно най скоро!